Take The US Open Trivia Quiz - KLTV.com - Tyler, Longview, Jacksonville |ETX News

6/13/05

Take The US Open Trivia Quiz

How well do you know the U.S. Open? Try this quiz:

Forward Tees (1 point each)=

1. Who is the oldest player to win the U.S. Open?

a.) Raymond Floyd

b.) Ben Hogan

c.) Hale Irwin

2. Who was the last European to win the U.S. Open?

a.) Christy O'Connor

b.) Tony Jacklin

c.) Peter Oosterhuis

3. Of the nine players who have won three legs of the career Grand Slam, who missed only the U.S. Open?

a.) Walter Hagen

b.) Sam Snead

c.) Byron Nelson

4. Who beat Ben Hogan in an 18-hole playoff for his only PGA Tour victory of that decade?

a.) Walter Burkemo

b.) Ed Furgol

c.) Jack Fleck

5. Who is the only player to go wire-to-wire twice in the U.S. Open?

a.) Tiger Woods

b.) Ben Hogan

c.) Bobby Jones

6. Who had the lowest final round to win the U.S. Open?

a.) Lee Trevino

b.) Curtis Strange

c.) Johnny Miller

Member Tees (3 points each)=

7. Who is the only Australian to win the U.S. Open?

a.) Greg Norman

b.) David Graham

c.) Steve Elkington

8. How many players broke par in the final round at Shinnecock Hills last year?

a.) 2

b.) 5

c.) None

9. Name the only player to lose three U.S. Open playoffs:

a.) Arnold Palmer

b.) Greg Norman

c.) Nick Faldo

10. Who is the only player to break par all four rounds at the U.S. Open without winning?

a.) Lee Trevino

b.) Curtis Strange

c.) Tom Watson

11. Which player has led the most rounds in U.S. Open history?

a.) Payne Stewart

b.) Jack Nicklaus

c.) Sam Snead

12. What distinction do Vijay Singh and Tom Weiskopf share at the U.S. Open?

a.) Both lost a 54-hole lead

b.) They changed caddies in the middle of the tournament

c.) They are the only players to shoot 63 without winning

Championship Tees (5 points each)=

13.) Who was the last player to win a U.S. Open with a 72-hole score above par?

a.) Andy North at Cherry Hills

b.) Hale Irwin at Winged Foot

c.) Julius Boros at The Country Club

14. Which player recorded the highest score on a single hole in the U.S. Open? a

.) John Daly on No. 18 at Pebble Beach

b.) John Daly on No. 8 at Pinehurst No. 2

c.) Ray Ainsley on No. 16 at Cherry Hills

15. Who was the last player to win the U.S. Open in his first attempt?

a.) Fuzzy Zoeller

b.) Francis Ouimet

c.) Jerry Pate

16. Name the last amateur to win the U.S. Open:

a.) Johnny Goodman

b.) Ken Venturi

c.) Bobby Jones

17. This player set the U.S. Open record with a 29 for nine holes, then tied the record a year later:

a.) David Toms

b.) Billy Casper

c.) Neal Lancaster

18. Until Payne Stewart's death in a plane crash, who was the last U.S. Open champion unable to defend his title?

a.) Bobby Jones

b.) Ben Hogan

c.) Harry Vardon

Nineteenth Hole (10-point bonus)=

Who was the last U.S. Open champion to come through local and sectional qualifying?

a.) Orville Moody

b.) Jack Fleck

c.) Steve Jones

--------------------

ANSWERS

1. c
2. b
3. b
4. c
5. a
6. c
7. b
8. c
9. a
10. b
11. a
12. c
13. a
14. c
15. b
16. a
17. c
18. b
19. a

--------------------

SCORING

55-64 = Grand Slam
45-54 = U.S. Open Champion
35-44 = Back nine contender
25-34 = Early tee time Sunday
11-24 = Weekend off
0-10 = Stick to the day job

Powered by Frankly